For et par måneder siden, fik vi i FSK den ide, at starte et fodbold op for gadebørn i Cebu City. Et projekt som skulle få nogle gadebørn til at socialisere sig med fobolden og komme væk fra alle de dårligdomme de har. Vi satte projektet igang, og vi har fået en ufattelig stor støtte til dette projekt. Efter at have kontaktet forskellige firmaer og privat personer i Danmark, er det lykkedes at få samlet en masse ting sammen, som gør at vi kan starte et fodboldhold op.
Vi har bl.a. fået fodbolde fra SELECT A/S & JC Sport, så børnene har nogle kvalitets bolde, at træne med. Trænings og kamp tøj til op til 50 drenge fra AGF’s ungdomsafdeling. Her skal der lyde en kæmpe tak til Michael Skaaning Johansen, for at alt dette har kunne lade sig gøre. En masse fodboldstøvler, målmands handsker, benskinner, og andet forskelligt tøj fra privat personer. Det er fantastisk rørende, at folk har været så villige til at hjælpe os med vores projekt, uden jer ville dette her ikke kunne lade sig gøre.
Efter vi havde fået samlet alle tingene, skulle vi selvfølgelig også have en måde at få fragtet det herned på. I og med der er så mange ting, vil det komme til at koste rigtig mange penge for os, og det ville komme til, at tage noget tid før det ville komme herned.
Jeg kontaktede derfor min bror Stig Lenvig, som arbejder for DHL, og han fik hurtigt sat noget i værk, og vi fik grønt lys til at de kunne sende alle disse ting ned til os. DHL’s sponsorat fuldendte dermed, at vi snart kan gå igang med vores fodboldprojekt. Pallen er ankommet til Cebu, men pt. venter vi på, at den skal komme igennem tolden. En kæmpe tak skal det lyde til Stig og DHL, for deres sponsorat.

Når nogle af “vores børn”, har nogle forskellige projekter kørende eller har nogle ting, som de gerne vil have hjælp til, står vi gerne til rådighed, og hjælper dem alt det vi kan.
For et par uger siden var der en konkurrence på Gothong High School, som en af drengene fra CSYGC går på. Han skulle stå i spidsen for hans klasse, som skulle deltage i en konkurrence på skolen. Denne konkurrence have temaet: Miljø & Genbrug, og udfra det, skulle de lave et show med dans og sang, og lave nogle kostumer, som de alle skulle have på.
Klassen havde øvet og forberedt sig i ugevis, og nu var det snart tid til at de skulle stå foran hele skolen inklusive en flok hvide mennesker, så der var ekstra meget pres på.
I konkurrencen deltog der omkring 12 klasser, så der var hård konkurrence om de forreste pladser. Alle hold var klædt flot ud og lavede nogle flotte shows, og det var utroligt inspirerende, at sidde og kigge på, og hvor meget de gik op i det…
Afgørelsens time var nu kommet, og jeg kunne se på min dreng fra CSYGC, at han var meget nervøs, og jeg vidste hvor meget han inderligt gerne ville vide. Jeg krydsede mine fingre og tæer for ham, da jeg vidste hvor glad han ville blive for et godt resultat, selvom jeg synes det bare var flot, det de havde lavet i hele processen.
Vinderen blev annonceret, og det endte med en sejr til ham, han udviste en følelse af glæde og stolthed over det han havde opnået, og jeg var ufattelig glad og stolt på hans vegne også.

– Kristoffer